SYFILM på YOUTUBE…

                                          “SYSKOLAN AGNETHA”…

Kjol LADY…en rak enkel kjol…lång eller kort..ofodrad eller fodrad…

Filmen tipsar först om sybehör, måttagning, mönsterutlägg…och

fortsätter sedan med utförlig SÖMNAD…t.ex. hur man syr en enkel

Sidficka (A) och hur man på enklaste sätt syr i en dragkedja

SÖMNAD ” från första stygn till färdigt plagg”

När kjolen är färdig och mönstret justerat kan man rita nya modeller…

Utställd kjol, Klockad kjol eller Kjol med veck...förslagsvis…

…………………………………………………………………………………………………………………………. 

Min SYSKOLA...startade i slutet av 1993 när en kursdeltagare tyckte att jag skulle spela in en video med mina kurser…som kunde användas hemmavid som hjälp till olika symoment…ficksömnad t.ex.

SÅ…lagom till jullovet så provfilmade min dotter och jag med lånad videokamera från en kompis…med mina basmönster som grund…och det såg lovande ut…En “riktig” filmare kontaktades och vi var ute i naturen och filmade plagg med Catha och väninna Ella som modeller…(videon finns bevarad). Flyttade till större lokal för att få fin inomhusmiljö för filmning av den praktiska delen av projektet…tyvärr blev oljudet från trafiken utomhus jobbig och själva videorna var undermåliga…

SÅ…tiden gick men hela tiden tänkte jag på VIDEON…Ny filmare kontaktades (Bert Månsson i Helsingborg) och nya foton filmades  bl.a. ute på Pålsjö med Catha som fin modell…och 2004 var DVD:n klar( efter många justeringar från mig…)Den ligger nu för tiden ute på Youtube sedan 2015 och har en mängd besökare…såå roligt!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Men min hemsida “Syskolan för hela familjen” ligger mig varmt om hjärtat…

Här kan jag fortsätta  tipsa om sömnad med lätta mönster…för alla som

känner för tyger, färg  & form…

Lycka till!!

Agneta

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

,